maanantai 5. marraskuuta 2012

Pfannenstil

Meileniin pääsee HB:ltä junalla S7 ja S6 josta voi vaihtoehtoisesti kävellä ylös paikanpäälle (menee muutama tunti ylämäkeä ylöspäin!) tai ottaa bussin nro 922 joka lähtee aina minuutin yli tasatunnein Pfannenstiiliin. Paikan päällä on ravintola ja vessat, ja vasemmalle puolelle tietä lähtee sitten niin auto- kuin kävelytietkin. Melkeinpä joka suuntaan pääsee kävelemään ja kapuamaan, se metsä ei ihan heti lopu. 

Hetken matkaa kun kävelee ylöspäin, tulee vastaan ravintola. Myös vuohia/pässejä löytyy aitauksesta. Näkymät avautuvat vuoren toiselle puolen, jossa on monia pieniä kyliä. Myös komeat Alpit näkyvät pitkänä viivana.. Kun matkaa taas jatkaa ravintolan reunaa pitkin, löytää itsensä tornin luokse. Tätähän me etsimme sekä S:n että tyttöjen kanssa, muttei koskaan löydetty.. Rappusia oli 174 ylöspäin vielä monen ylämäen jälkeen. Mutta kyllä ne maisemat ovat sen arvoiset että tuonne kapuaa! Huipulta näki periaatteessa 360astetta ympäri, eli joka paikkaan! Joka ilmasuuntaan oli myös piikki ja paikan nimi, ja pystyi katsomaan missä on mikäkin. 

Viikko sitten paikka oli lumen peitossa, mutta nyt ei ollut lumesta tietookaan! Ehottomasti yks lempparipaikoista täällä :) Saa vain kävellä ja lenkkeillä keskellä "ei mitään" ja ihmetellä että miten sitä löytää tiensä kotia. Onneksi välillä on kylttejä, että mihin suuntaan lähdet ja montako minuuttia kestää perille. 

Tällä kertaa itse menin bussilla ylös asti ja kävelin ympäriinsä paikan päällä ja lähdin kävelemään alas päin. Oli kyllä raskasta tulla jyrkkiä alamäkiä alaspäin.. Varsinkin kun jalat tärisi vielä tornissa olon jälkeen, pientä korkeapaikan kammoa havaittavissa, ja silti oli pakko kivuta sinne :D Takasin tulo olikin vähän extremeä, päädyin johonkin pikku kylään jossa oli laamoja (?!) aitauksessa ja hevosia hetken matkan päässä. Kotkia liiteli ohi mennen ja autot huristelivat. Ei sitä Suomessa koskaan lähtisi noin vain kävelemään yli 10kilometriä johonkin huitsin nevadaan.. 

1 kommentti:

  1. Tosi kiva blogi sulla!! Mukava lukea muittenki sveitsi-kuulumisia.. :)

    VastaaPoista