sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Genau zwei Monate

Koko ajan sitä näkee ja kokee jotain uutta. Huomaa että jotkin asiat ovat paljon paremmin kuin Suomessa ja taas jotkin asiat ei. Tällä hetkellä en ikävöi Suomeen yhtään. Ainoastaan ihmisiä. Mutta tiettyjä asioita ikävöin suomesta, mm. joitakin ruokia (hernekeittoa!!, punajuurisalaattia, fetajuustoa sekä kunnon jauhelihaa), ihmisiä, joiden kanssa pysty tekemään mitä tahanasa, milloin tahansa. Autolla ajamista. Isoa vaatekaappia. Raikasta ja maistuvaa kylmää vettä. Halpoja hintoja baareissa.
Täällä saan olla tuntematon, kukaan ei tiedä minua.
Mitä taas en ikävöi on: lumen paljous (lumityöt..), kulkemisen vaikeutta (täällä junia menee jatkuvasti ja koko ajan), huhujen kuulemista jostain ihan oudolta ihmiselta (oikeesti, mikä kaikkia vaivaa siellä?), tuntee/tietää jokaisen vastaantulijan, pitkät välimatkat, tasaista ja suoraa tietä, rumia maisemia, lähtemisen vaikeutta.

Yksin olo on vaikeinta, edelleen. Suomessa sai aina toverin kun halusi, aina oli tekemistä, sai mennä miten halusi, olla missä vain eikä tarvinnut nukkua yksin. Täällä olen nukkunut viime aikoina niin huonosti, että kaikki päivät olen väsynyt ja turhautunut. Herään öisin monta kertaa ja näen mitä ihmeellisimpiä unia. Jos saisin vain nukutuksi kunnolla..

Saksankielen kurssi on edennyt myös hyvin. Vaikka välillä on vaikeaa saada selkoa jostain, olen kuitenkin pärjännyt. Pikku hiljaa alkaa muistumaan yläasteella opitut (:DD) asiat. 
Ruotsiahan tässä pitäisi opiskella jos Vaasaan aion jäädä elämään ensi kesän jälkeen.. 
Lentokentän kiitorata
 Raippaluodon silta

2 kommenttia: