perjantai 23. marraskuuta 2012

Nomen und bestimmter Artikel: der, das, die.. ja =)#=)%=)%

..miks ihmeessä pitää olla artikkelit? Miksei sitä vaan voi oppia minkä sanan edessä on mikäkin. Eikä unohdeta ein/eine tai kein/keine. Plöäää, milloin tulee der? entä das? ja miksi monikon edessä on aina die?  (tässä vaiheessa tuli ikävä yläasteen saksan kirjoja.. Onkohan ne jossain tallessa?)

Miten nää päivät menee niin nopeaa? Justhan se viikonloppu oli.. Tosin ei haittaa yhtää, taas kerran on hyvät suunnitelmat viikonlopulle. Jos sitä vaikka kerrankin menis niiden mukaan. Tänään on jälleen kielikurssi ja saadaa sinne joku isompi Boss kuuntelemaan meitä. Saan taas kertoa kuinka kylmä ja luminen maa Suomi on talvisin ja kuinka kesälläkään ei ole hirveän lämmin. Ja että mikä on au pair. Harmittaa kyllä pikkasen että jouluna en pääse kolmeen kertaan tuonne, niin mahtava ryhmä meillä on, vaikka jälleen kerran nuorin olen :D Hyvin sovitaan jokainen tuonne ja ei olisi kertaakaan että ei naurettaisiin. Opettajakin on aivan huippu! Tulee mieleen ihan oma ryhmänohjaaja kauppikselta.. 
Huomenna onkin aikanen herätys, täällä on perinteinen Suomalainen joulutori, johon olen menossa töihin ja vahtimaan lapsia. Mmm, saas nähdä paljonko siellä on suomalaisia ruokia! Edelleen kaipaan sitä hernekeittoa.. 
Torin jälkeen onkin sitten tarkoitus lähteä tyttöjen kanssa illan viettoon! Sunnuntai puolestaan menee nukkumatin parissa. Ellei sitä jaksa sitten lähteä vähän haikinkiin..

ps. Alkaa pelottaan koska tää kone hajoaa kokonaan.. Onneks rupee oleen kaikki kuvat jo tallessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti