maanantai 8. lokakuuta 2012

Trümmelbach ja Alppeja lisää!

Tosiaan, päästiin tyttöjen kanssa Lauterbrunneniin ja sieltä suunnistettiin Trummelbachille. Tai ainakin yritettiin. Navigaattori käski kääntyillä joihin pikku teille, mistä ei päässyt minnekkään tai käski jonku talon kohdalla kääntyä taloa päin. Hyvä navi! :-D No, löydettiin yksi tie, joka kierteli ja kaarteli ja päästiin vihdoin oikealla tielle. Jotenkin kummasti ajettiin silti Trummelbachin ohi.. (3 naista, ISO kyltti tien varressa ja ohi..) Aina ei voi voittaa :-D Löydettiin kuitenkin loppujen lopuksi oikeaan paikkaan ja päästiin vuoren sisään. Hissi kulki 6 kerrokseen ja loput piti itse kävellä. (Kerroksia oli 10) Sisäänpääsy tuonne oli 11CHF. 
Kuviin ei saanut vangittua sitä tunnelmaa sieltä, eikä kuvat päästä Trummelbachia oikeuksiinsa. Mutta itse odotin enemmän mitä saimme. Olihan se upeeta ja hienoa, mutta kuitenkin jotenkin niin pientä.. Meillehän ei riitä mikään :-DD Vaikeita "turisteja"!
Trummelbachista lähdettiin sitten ajamaan takasin päin ja matkan varrella nähtiin kyltti alppi kylään, joten suunnattiin sinne. Bensa valo paloi punaisena ja mittari näyttää että 30km jäljellä. Iski siinä pieni tuska, että mistähän hitosta löydetään bensa-asema ennenku jäädään tien viereen. Tietysti olisi voinut pysähtyä jonkun talolle loppujen lopuksi kysymään dieseliä, mutta kuinka moni puhuu englantia vuorten välissä, vanhoissa kylissä? Anyway, nähtiin mitä upeimpia maisemia ja vuoria ja mäkiä ja mutkia ja löydettiin me se bensa-asemaki. Kallista. 60 Frangilla saatiin 30Litraa dieseliä! Jatkettiin matkaa ihan tien loppuun, joka kiemurteli ja nousi koko ajan korkeammalle ja korkeammalle. Oli junan takia ruuhkaa, sekä lehmien.. Lapset toivat lehmiä alas vuorilta lumelta suojaan. 
Päästiin tien loppuun ja siellä sijaitsi hotelli, kioski ja monta reittiä vaeltamiseen. Päätettiin sitten ottaa 40minuutin reitti, joka tosin kesti tunnin. Kuvailtiin matkalla ja kirosin ylämäkiä. Ei kertaakaan tasaista ennenkuin oltiin 1400metrin korkeudessa. Tie oli kivistä ja kapeaa. Vähän parempaa urheilua kuin salilla joku juoksumatto.. Komeita maisemia oli joka suunnassa! Vaellusreitin puolessa välissä, oli pieni "kioski" missä ei kyllä montaa asiakasta ollut. Hetken siinä hengähdimme ja lähdimme takaisin alaspäin. Autolle päästyä kello näytti jotain viisi ja lähdimme ajamaan kohti kotia. Zugin kautta. Tosin matka kesti kauemmin mitä piti, ruuhkien takia. Hengailtiin autojonossa hetken jos toisenki.. Ja Zugiin päästyämme kävimme hakemassa kaupasta ruokaa ja lähdimme kotiin päin. 13 tuntia tuli oltua liikenteessä ja illalla väsytti kyllä niin paljon, että ei sitä jaksanut lähteä enää viihteelle vaikka toiset lähti. 
 Kuvat on nyt vähän sekaisessa järjestyksessä, mutten jaksa enää laittaa niitä, saatte siis kestää. Kuitenki ihailette maisemia ;)

9 kommenttia:

  1. haha, onneksi me emme ole tyhmiä ja navi sopii meille :D

    VastaaPoista
  2. ^^testattu on.. :D menee tarpeeks suomekskin sekain oikee ja vasen niin on se kyl aika extremii.. :D

    VastaaPoista
  3. ^^ tesmattu on! ja suht extremix kuvailisin.. Ja se saksalainen mies ääni ei kuulostanu yhtään hyvältä edes.. :D

    VastaaPoista
  4. ohoh, aivan huikeet maisemat! Sveitsi on nii upea paikka, varmaan viihdyt hyvin:) Löysin blogisi siitä Cosmon ulkomaalaiset suomalaiset-artikkelista ;D Oon ite Pohjois-Engannissa, opiskelen lähellä Manchesteria:) täälläkin on noita vuoristoja jonkin verran:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tää kyllä upea maa! Mielellään tänne jäis asumaan jos sais miehen Suomesta tänne ja oppis siansaksan, tai siis sveitsinsaksan :-D Saksalla kun ei ihan pärjää työelämässä kunnolla :)

      Poista
    2. Niinpä, muistelen et se oli vähän erilainen saksankieli, käytiin sveitsis joskus kymmenen vuotta sitten, mutta vielä on maisemat puhtaasti mielessä, sen verran huikeat oli :) juu totta, saksaa olis kiva osata mut sitä ei niin laajalti puhuta maailmassa:)

      Poista
    3. Sepä :) Alotin tosiaan tänään kielikurssin ja no, siellä kyllä oppii vaikka ja mitä kieliä.. Ja muut naureskelee suomenkielelle :D Englannin haluaisin mielummin oppia täydellisesti, mutta on sitäkin pakkoa tuolla tunnilla osata, kun käydään tunnit saksa-englanti kielellä :-D

      Poista