lauantai 27. lokakuuta 2012

Erilainen arki kuin kotikotona

Unettomia öitä kun piisaa, niin ajattelin ruveta kertomaan tiettyjä asioita täällä olosta, tänne tulosta, lähdöstä yms.. Ja tällä kertaa on vuorossa niinkin normaali käsite kuin arki.
Joka päivälle on eri hommat. Erilaisia tehtäviä, mitkä olen itse määrittänyt millekkin päivälle. 
mm. Imurointi (2 x vko), lakanoiden puristelu (2 x vko), vessojen siivoaminen (1 x vko), keittiön kunnon siivous (1 x vko), pölyjen pyyhkiminen (1 x vko), silittäminen (ainakun on tarvetta eli jokaisen pesukoneellisen jälkeen), lattian pesu (1 x kk), sänkyjen petaaminen (joka aamu), kaupassa käynti (jos tarvitsee jotain, yleensä 3-4 krt/vko), postin hakeminen (joka aamu), roskien lajittelu (aina) sekä vienti ulos (silloin kun on tarpeeksi) ja sitä rataa.. 
Ihan perus asioita, mitä kotonakin siivoilin. Tosin täällä jotkut asiat tehdään vähän erilailla ja tarkemmin, mutta toisaalta se on vain hyvä.. Sitä kun ensi kesänä palaa kotia, niin taidan pieni perfektionisti olla. (Ei varmaankaan haittaa omaa kultaa;)

Arkisin täällä ollaan (ylläri) kouluissa sekä töissä joten päivät olen aikalailla yksin. Pikku herralla on myöhään koulua, jonka jälkeen tehdään vielä läksyjä, hän soittaa kitaraa sekä pelaa tietokoneella/iPadilla. Keskiviikko eroaa muista päivistä siten, että J pääsee kotia ennen kahtatoista, jolloin minun täytyy valmistaa lounas meille. Muuten koulun jälkeen (15-17 aikaan) annan pientä välipalaa. Valvon että hän tekee läksyt ja pelaa ainoastaan 30min/ per päivä. Olemme muutaman tunnin kahdestaan kunnes E saapuu kotiin ja illallinen on yleensä 19.00 aikaan. Tämän jälkeen tiskaan ja siivoan keittiön, ellei minulla ole muita menoja. Välillä tapaamme tyttöjen kanssa Zürichissa kahvittelun merkeissä.
Niinkuin sanoin, arkisin olen paljon yksin. Herätyskelloni soi 8-9 aikaan, ja välillä on erittäin vaikeaa nousta ylös. Normaalisti aloitan heti työt, jotta voin ottaa vähän rennommin ennenkuin J tulee kotiin. Opiskelen saksaa, skypetän tai katson jotain hyvää sarjaa, käyn kiertelemässä kauppoja taikka lenkillä vähän kauempana, mitä milloinkin.. 

Arkipäivään kuuluu myös sähkönkäyttö, mikä on erikoista täällä. On halvempaa käyttää sähköä kello 19.00 jälkeen taikka viikonloppuna. Joten pyykit pestää illalla tai viikonloppuisin, kuin myös käytetään tiskikonetta (jonne laitetaan ainoastaan lautaset, kupit sekä aterimet <-onko toi edes sana?).. Pikku hiljaa alan myös tottumaan siihen, että jopa jogurtti -purkki lajitellaan kolmeen eri paikkaan: alumiini, käsitelty jäte sekä pahvi/paperi keräys. Täällä ei myöskään saa mistään pulloista panttia. Tyhjät muovipullot viedään kauppaan kierrätykseen sekä tölkit ja lasit erilliseen keräyspisteeseen. 

Kysyttävää? Lisättävää? Kommentoitavaa?

Tulossa ainakin: Päivä kuvina, vapaa-aika/ viikonloppu, Miksi au pairiksi? Mitä tämän vuoden jälkeen? Zürich/ Stadelhofen, Kielikoulusta, Muuttaminen ulkomaille (miten ja mitä kaikkea pitää muistaa?), Julkisesta liikenteestä, Saksan kieli -> Sveitsin saksa, Alkoholista ja yöelämästä, Matkustelusta Sveitsistä, Ruuasta/ ravintoloista, Mitä on ikävä Suomesta? (mitä ei..), kaiken lopuksi: Sveitsi vs. Suomi!
& nämä kaikki kerron ihan omista kokemuksista taikka tiedoista, jokaisessa perheessä voi olla täysin erilaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti