keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Rappuset rappusien perään!

 Askel yksi: Matka vuoren päälle. Kesto: 1-2 tuntia.. Lämpötila: +24-26!
 Ensimmäiset rappuset, ihan pienoiset vain.
 Tää kello! Ei herttileijaa! Täällä kello lyö joka tasatunti, vartin yli, puolelta sekä varttia vaille. Ja ei muuten ole tasan lyönnit mitään lyhyitä. Lauantaina kello kuudelta taitaa lyödä jopa sen 15 minuuttia putkeen..
 Upeita taloja koko rinne täynnä.
 NE rappuset! Laskelmien mukaan kipusin 170-180 rappusta yhteen pötköön.
 Välillä oli "tasanteita", mistä pääsi talon pihaan taikka penkki missä voi levähtää. 
 Ylöspäin, ylöspäin mars!
 Jostain tuolta kaukaa talojen takaa kipusin.. Ihan lepposia nuo työmiehetkin. Onneksi en ymmärtänyt sanaakaan mitä ne huusi..
 Tää kuva on otettu ihan suoraan, että saatte edes käsitystä, miten jyrkkiä nää mäet on! Täällä saa joissakin paikoin oikeasti kävellä ihan etukenossa. Mutta on nää ylämäet helpompia kuin alamäet.. Koittakaapa lykkiä raskaita vaunuja täällä, tuskin kovin helppoa on :-D
 JA sitten vihdoin! Löysin sen oikean polun vuoren päältä!
 Voin kaippa sanoa, että ihan letkeet maisemat? Tossa kun hetken otat aurinkoa, saa ihan mukavat rajat. Ja kun täällä 10minuuttia ottaa aurinkoa, vastaa se Suomessa 30minuuttia.
 Harmi vaan kun eilen oli pikkaisen sumua, niin ei nähnyt kunnolla järven toiselle puolelle taikka alppeja..
 Ja matka jatkui alas.. 
 128 rappusta.. Otti muuten enemmän jalkoihin kuin ylöspäin mentäessä!
 MORO!

Kyllä täältäkin löytyy tätä "landea", varsinkin juuri vuorien päältä. Oli todella upee matka, vaikkei siihen kauaa mene. On tämä paikka vaan loppujen lopuksi pieni. Ja ehdottomasti monesti tulee vielä käytyä tuolla. 
Kun tulin tänne, mietin että hankkisin salikortin.. Mutta se on ihan älyttömän kallista täällä (niinkuin kaikki..), luovuin ideasta. Tässä nyt parina päivänä kun on tullut käveltyä ja tutkittua paikkaa, huomasin ettei täällä mitään kortteja tarvitse. Senkun rupeat kapuamaan joka päivä vuoren huipulle ja alas. Saattaa olla että joulun jälkeen menee jo helposti kaikki mäet. Sillä niitä riittää! Mutta pakko kyllä sanoa, että upeita maisemia on joka puolella. Kaikki näkyy niin hienosti juuri "mäen" huipulla!
Koko päivän aika kävelin about päälle 600 rappusta, niin ylöspäin kuin alaskin.. Seikkailun jälkeen kävin vielä uimassa läheisellä rannalla ja oli muuten kylmää vettä, +21..... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti