maanantai 10. syyskuuta 2012

MEILEN

Zürichin keskustasta Meileniin on junalla 14 minuuttia. Junat kulkee täällä tosi usein, joka suuntaan. Meilenin aseman ohi kulkee päivässä kolme eri junaa. Yhtä niistä käytän eniten, melkeinpä ainoastaa, juna nro S7! Se kulkee Rapperswilliin (23min Zürichista pois päin) ja Zürichin keskustaan, eikä matkan varrella ihan hirveästi pysäkkejä ole. Täällä ihmiset käyttävät joka päivä monta kertaa julkista liikennettä, ja täällä toimii kaikki hyvin. Vaikka nyt pari kertaa mun tuurilla on käynyt hassusti.. Junaan voit myös mennä pyörän kanssa, rattaiden sekä rullatuolilla. Rakastan kulkea junalla! Musiikki soimaan ja saat nauttia matkan aikana upeistä maisemista!
Tässä kuva antamaan mielikuvaa missä on Zürich (1), Meilen (2) ja Rapperswil (3).
-> Meilen sijaitsee siis Zürichin järven rannalla ja yksi pääkaduista kulkee koko ajan järven vieressä. (Perjantai yönä pääsimme taksilla keskustasta Rapperswiliin, 140CHF.. eli euroissa about 116!)
Meilenin pääkadun nimi on Dorfstrasse, ja itse asun sen varrella. Asukkaita muistaakseni on noin 12 000, jos oikein muistan. Vielä en ole "nuorisoon" törmännyt, mutta luulen että he viettävät vapaa-ajan muualla.
Pääkadun varrelta löytyy: posti, apteekki, kioski, ravintoloita, urheilukauppa, kirjakauppa, vaatekauppoja, huoltoasema, juna-asema, bussiasema, pienimuotoinen "ostoskeskus" Migros, kunnantalo..
-> Täältä löytyy myös ranta, johon sisään maksaa 3CHF (2,5€). Paikan päällä en ole vielä itse käynyt, mutta sekin on vielä tulossa.. Matkaa kun on vain 50metriä! Toki olen kävellyt ohi monta kertaa, käynyt tutkimassa pientä satamaa. Mutta uimassa en ole käynyt vielä Meilenissä. Ainoastaan Rapperswilissä.

-> Meilenissä ei ihan kauheasti ole mahdollisuuksia shoppailla. Kyllä täältä löytyy vaatekauppoja/kenkäkauppoja, mutta ovat aika hintavia paikkoja ja muualta löytyy halvemmat paikat, kuten New Yorker, Zebra, H&M jne..

-> Meilenissä on paljon huikeita paikkoja, jotka kannattaa käydä katsomassa! Itse en ole vielä tutkinut tätä kylää paljon, kun olen muualla käynyt. Mutta tämän viikon aikana olisi tarkoitus käydä kipuamassa ne monta sataa rappusta ylös, käydä uudelleen riippusillalla, uimassa ja ottamassa aurinkoa, lähteä laivalla Rapperswiliin tai muualle, käydä vaeltamassa vuoren päällä.. Ihailemassa upeita maisemia!
-> Täällä pärjää englannilla suurimmaksi osaksi, mutta kyllä sen huomaa, että eivät kaikki osaa englantia. Kyllä he ymmärtävät, mutta silti vastaavat sveitsinsaksaksi, josta sitten itse en taas ymmärrä hölkäsepöläystä.. Mutta ensi viikolla on saksankielen tasotesti, ja sitten pääsenkin aloittamaan opiskelut! Ehkä sitä vuoden päästä osaa muutamia lauseita sanoa ;) Kyllähän sitä toki on tässä koko ajan oppinut pikku sanoja, mutta eipä sitä puhetta kuitenkaan ymmärrä.

-> Lämmintä täällä on kyllä riittänyt siitä asti kun olen tullut, viikko sitten.

Tosiaan tällä viikolla aion kiertää Meileniä ympäri ämpäri, ja kuvia laitan sitä mukaan kuin esittelen kyseisen paikan.
Jos siellä nyt on joku, joka haluaa tietää vielä lisää tästä paikasta, niin saa kysyä :)

4 kommenttia:

 1. Siel näyttää niin ihanalta <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onki! En vieläkään käsitä että asun tälläsissä maisemissa! :p

   Poista
 2. siis sä alat opiskeleen siellä?

  VastaaPoista