sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Letzte Stunde Sprachkurs

 Edicson and Ritam
 Some snacks
 Eat eat eat!
 Oltiin vikan kielikurssin jälkeen syömässä porukalla. Osa jengistä puuttui ja muutama oli lopettanutkin kesken kaiken ja pari oli viettämässä vielä lomaansa kotimaassaan. Mutta aivan ihana porukka! Alusta asti tultiin juttuun ja naurua on riittänyt joka kerta! Opettaja oli myös ihan mahtava ja toi mieleen kauppiksen ryhmänohjaajan. Noista ei tainnut ollut kukaan käynyt Suomessa (ehkä yks, jos oikein muistan), eli mielen kiinnolla he kuuntelivat minua kun kerroin Suomesta. Ainut ongelma oli välillä, että englantia ei saanut käyttää. 
Mutta nyt tuntuu siltä, että osaan numerot paremmin saksaksi kuin englanniksi ja välillä (aika useinkin) kun puhun englantia, sekoitan saksaa sekaan. Jos en vain tiedä jotain sanaa englanniksi, sanon sen saksaksi :D Ainakin tähän asti ihmiset ovat ymmärtäneet minua.

Tuo kielikurssi tosiaan oli Zürich Oerlikonissa (n. 24min Meilenista junalla) ja koulun nimi on Migros Klubschule. Hintaa kurssilla oli 572CHF + kirjat 58CHF & kurssiin kuului 44 tuntia (1tunti oli aina 1h50min). Kurssilla siis puhutaan pelkästää saksaa ja kaikki aloittavat samasta tasosta (on erilaisia kursseja, eri tasosia ja eri tarkoituksiin). Jos jotain sanaa ei ymmärrä niin opettaja (ainakin meillä) näytti ja esitti sitä elein, jos meni kauan joku huusi sen aina englanniksi :-D

Tuolla koululla on kaikkia muitakin kursseja, mutta yksi saksankielen kurssi kuuluu au paireille (eli hostperhe kustantaa sen ja kirjat)

2 kommenttia: